Formula 1 bästa tävlingar

Formula 1 eller F1 som de flesta kallar sporten är tävlingar som körs med en formelbil på asfalterade banor. Sporten har sitt ursprung från grand prix-racingen som var populärt under första halva av 1900-talet. Efter kriget (andra världskriget) så kördes endast fyra stycken grand prix-racingen lopp. Det var då dags att återuppliva sporten samtidigt som det kändes viktigt att komma på något nytt, det var så som Formula 1 grundades. Namnet Formula 1 kommer från att bilarna måste följa en formel med regler vilket bland annat handlar om vilken styrka och storlek det får vara på bilen som man kör. Idag anses Formula 1-bilarna som de snabbaste av alla bilar inom bilsporten med sin snabba hastighet på hela 380 km/h. Att bilarna går fort är ett faktum och det är därför en sport som har intresserat många av de som tycker om just bilsport men även många andra som kanske inte tidigare varit intresserad av annan bilsport. Det är förstås inte svårt att förstå varför det har blivit så, det är en fartfylld sport där det hela tiden händer något. Genom åren så har det anordnas många tävlingar inom sporten men vilka är egentligen de bästa och kändaste F1 tävlingarna genom alla tider?

De mest minnesvärda tävlingarna genom tiderna

Japans Grand Prix 1976 är Formula 1 tävlingen som enligt många anses som den bästa genom tiderna. Det var inte bara Japans första stora Formula 1 tävling utan även den första stora tävlingen i hela Asien (Asiens första formel 1-grand prix) vilket bara det var stort. Tävlingen började inte på bästa sätt eftersom vädret inte var något att hurra för. Det var inte bara dimma på himlen utan det regnade också vilket gjorde att de var tvungna att skjuta fram starten. Efter en lång diskussion om tävlingen skulle sättas igång av huvudlaget så gjorde den det. Alla var inte glada över beslutet då de ansåg det som farligt att tävla i så pass dåligt väder men de var förstås tvungna att följa reglerna. Några av förarna vägrade eller bestämde sig redan tidigt i tävlingen för att inte fortsätta och en av dem var Niki Lauda. James Hunt kom trea i tävlingen vilket även innebar att han tog hem VM-titeln. Trotts att Hunt kom placerad så pass bra så var han en av dem som verkligen stöttade Lauda’s beslut om att dra sig ur tävlingen tidigt.

Grand Prix

Storbritanniens Grand Prix 1987 är en Formula 1 tävling som alltid kommer vara minnesvärd. Williams-Honda dominerade stort 1987 vilket innebar att Nigel Mansell och Nelson Piquet var de som utan tvekan var bäst under Storbritanniens Grand Prix 1987. Den stora vinnaren blev Mansell som lyckas slå varvsrekord hela 11 gånger.

Tysklands Grand Prix 2018 är ett av de lite nyare tävlingarna som kommer vara svår att glömma bort i första taget. I tävlingen imponerade Lewis Hamilton trotts att han hade haft problem i kvalloppet. Många var under tävlingen helt övertygade om att Hamilton skulle vinna mästerskapet 2018 vilket visade sig vara sant för mästerskapet vann han.